Coronamaatregelen: laatste updates!

Zaterdag 8 mei 2021:

Na 232 dagen verplichte sluiting is het eindelijk weer zover!
Na een korte tussenfase met enkel de terrassen, is het ook weer mogelijk om binnen te genieten bij een horecabezoek.

 

Maandag 26 april 2021:

Exact twee weken voor de geprikte datum bevestigde het Overlegcomité dat de terrassen op zaterdag 8 mei geopend mogen worden. Daarnaast werden alvast enkele regels vooropgesteld omtrent het sluitingsuur en het aantal personen per tafel:

 

  • Terrassen mogen geopend zijn tussen 8u ’s ochtends en 22u ’s avonds.

  • Per tafel mag een maximum van 4 personen plaatsnemen, tenzij de gezinsbubbel groter is dan dat aantal.
  • De afstand tussen de tafelgezelschappen moet 1,5 meter bedragen.
  • Bediening mag enkel gebeuren aan tafel en bedienend personeel moet steeds een mondmasker dragen.
  • Klanten zijn ook verplicht een mondmasker te dragen bij verplaatsingen.
  • Klanten mogen de binnenruimte occasioneel en kort betreden voor de sanitaire voorzieningen, het terras te betreden of te betalen.
  • Evenementen in open lucht mogen in mei doorgaan met maximaal 50 aanwezigen.

 

Maandag 19 oktober:

Het is een gitzwarte vrijdag voor de horecasector.
Het Overlegcomité heeft beslist dat vanaf maandag 19 oktober alle horecazaken voor een maand opnieuw dicht moeten. Daarmee hoopt het de stijgende besmettingscijfers een halt toe te roepen.

 

Vrijdag 9 oktober:

Het Ministerieel Besluit is zonet gepubliceerd. Hieronder duiden we wat daar precies instaat dat van toepassing is op de cafés:
Maximum 4 personen per tafel, behalve als het gaat om een huishouden dat samenwoont. Als een samenwonend gezin bijvoorbeeld uit 6 personen bestaat, kunnen zij wel samen aan tafel zitten.

Open vanaf het gebruikelijke openingsuur tot 23 uur ’s avonds. De zaak blijft ononderbroken gesloten vanaf dit sluitingsuur tot 6 uur ’s ochtends. De gemeentelijke overheid kan een eerder sluitingsuur opleggen.
(Bron: Horeca Vlaanderen)

 


Woensdag 3 juni:

Na bijna drie maanden mag de horeca op maandag 8 juni terug open. Da’s de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad, en dat kan Horeca Vlaanderen alleen maar toejuichen. “Eindelijk groen licht voor de fijnste sector van het land. Het was een financieel zware periode, en ook de komende weken en maanden zal de sector extra steunmaatregelen nodig hebben. Maar het is minstens even belangrijk dat de Belgen nu volop hun weg terugvinden naar onze veilige horeca. Hun vertrouwen en steun is essentieel”, zegt CEO van Horeca Vlaanderen Matthias De Caluwe.

 

Woensdag 6 mei: 

De heropstart voor de horeca zal onder meer afhankelijk zijn van de impact van de versoepelingen in andere sectoren de komende weken. “Ik wil dan ook iedere Belg oproepen om alles verder strikt na te leven de komende weken. Zo kan onze sector terug van start gaan en kunnen we weer samen genieten. Want geef toe dat we dit toch enorm missen”, zegt Matthias De Caluwe - CEO Horeca Vlaanderen.

 

Eerder nieuws: 

"Op donderdag 12 maart 2020 heeft de Veiligheidsraad beslist dat alle restaurants en cafés moeten sluiten in het kader van het coronavirus COVID-19.
Deze maatregelen zijn in voege gegaan op vrijdag 13 maart 2020 om middernacht en tot vrijdag 3 april. De huidige maatregelen (o.a. de sluiting van de restaurants en cafés) blijven gelden tot zondag 19 april 2020. Dit kan nog verlengd worden tot 3 mei, na een regelmatige evaluatie." - Horeca Vlaanderen

Dit wil dus zeggen dat jullie favoriete pub ook tot dan gesloten blijft.
Onze excuses voor het ongemak.
We hopen van harte jullie allemaal zo snel mogelijk opnieuw te kunnen verwelkomen!